Sierbestrating

Wij van Eikelenboom Groenprojecten kunnen u adviseren over de materiaal keuze en de toepassing van sierbestrating in uw tuin.
Door gebruik van moderne machines en gereedschappen kunnen wij een hoogstaand product afleveren

Sierbestrating Binnen de tuin kunnen wij alle soorten sierbestrating maken of het nou gaat om grote tegels of om koppelstones, betonsteen of natuursteen. Een steen is niet zomaar een steen. Kijk maar eens in uw directe omgeving in verschillende tuinen.
De verschillen in prijs, kwaliteit maar vooral uitstraling zijn heel groot.
Halfverharding Halfverharding laat zich makkelijk verwerken en wordt gebruikt als afwisseling van de sierbestrating en/of om paden mee te maken. Er zijn vele kleuren, soorten en maten te krijgen van verschillende materialen. Grind of split wordt het meest gebruikt. Schelpen zijn vaak minder populair om hun scherpte. Boomschorspadden worden vaak in bosrijke gebieden toegepast.
Een groot misverstand is dat halfverharding meer onkruid zou geven. Als de ondergrond met gronddoek is afgedekt of een goede verdichte laag gebroken puin bevat, zal het onkruid alleen van bovenaf op uw halfverharding vallen net als op uw bestrating. Dat onkruid is makkelijk weg te trekken.
Nidagravel platen Een hard terras of pad van halfverharding is mogelijk met Nidagravel platen. Deze platen bevatten kunststof sleufjes met gronddoek eronder, die de halfverharding opsluiten. Hierdoor ligt uw pad of terras steviger en loopt u de halfverharding niet weg.
Keramische tegels Het leggen van keramische tegels vereist vakmanschap en is afhankelijk van de ondergrond. Wij kunnen u hierin adviseren.