Houtwerk

Op het gebied van houtwerk zijn wij zeer veelzijdig.

Hout is echter een zeer duur product aan het worden en ook wij zijn op zoek naar alternatieven. Groene alternatieven bij voorkeur. Maar een mooie vlonder of hekwerk blijft bijzonder leuk om te maken en is altijd wel mooi in te passen in een tuin.  Maar ook nieuwe ontwikkelingen worden door ons niet over het hoofd gezien. Zo zijn er nu ook vlonders verkrijgbaar gemaakt van houtvezels en kunststof. Dit product is milieuvriendelijk, splintert niet, is recyclebaar en is duurzaam en onbehandeld buiten toepasbaar.
Een goed alternatief voor hout afkomstig uit een natuurlijke bron.

Tuinen worden steeds kleiner en dus is privacy voor mensen een groot goed geworden.
Houtwerk is niet meer wat het eens was. Een rij met rechte schuttingen en je zat dicht.
Tegenwoordig zijn de mogelijkheden en variaties eindeloos: Haag/hout combinaties, trellis met dicht scherm eronder, toogschermen, wilgentenen schermen, enz.
Wij kunnen vrijwel alle soorten houtwerk maken. En u hierover adviseren.

Zonweringen

Acht jaar geleden is er een samenwerking ontstaan tussen zonwering Houten en ons, hoveniersbedrijf Eikelenboom. Zonwering Houten biedt een uniek systeem voor zonwering tegen uw huis of boven uw terras.
Wij maken de constructie waar de zonwering op komt te liggen. Dit maken wij van extra dikke hardhouten palen, 9×9 cm met afgeronde hoeken.
Door middel van een automatisch systeem, rolt het doek uit, dit door railen te bevestigen op de houten constructie. Het systeem wordt bediend met een afstandsbediening.

De doeken voor de zonwering zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Er zijn echter ook opties zonder afstandsbediening, hier worden de doeken handmatig uitgevouwen.
Deze constructie is echter niet hetzelfde als op de afbeeldingen hieronder.

Voor meer informatie over houtwerk, zonwering, tuinhuisjes en overige verwijzen wij u naar onze links pagina.