Tuinaanleg

In de afgelopen jaren is het hoveniersvak enorm breed geworden en wij zijn meegegroeid.We hebben onze kennis vergroot en toepassing van materialen enorm uitgebreid.Dit met als resultaat dat de tuin steeds meer een ruimte op zich is geworden. Iedereen wil een bijzondere tuin. Zoals in ons fotoboek te zien is,maken wij zeer uiteenlopende tuinen. Hierbij lettend op de omgevingsfactoren per tuin. Door de ontwerpfase uit te besteden aan een professionele ontwerper krijgen de tuinen een eigen uitstraling, hebben wij een goed werkplan. En is een bijzonder eindresultaat gegarandeerd.Door onze ervaring in de tuinaanleg hebben wij een hoop creativiteit en vindingrijkheid opgedaan.Door in teamverband te werken en iedereen te laten doen waar hij goed in is word uw tuin altijd een geslaagd project.

Onze projecten

De tuinen die wij maken, worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid. Wij proberen altijd groen in de tuinen aan te brengen. In dit zogenaamd ‘’stenentijdperk’’ vinden wij het als hoveniersbedrijf belangrijk om tuinen een groene uitstraling te geven. Gecombineerd met mooie bestrating, hafverharding, water, of andere elementen. Dit uiteraard ook afhankelijk van wat u als klant voor een wensen heeft.En wat de visie van de ontwerper hierin is.

Specialisatie in tuinaanleg

De afgelopen jaren waren wij zowel in de aanleg als in het onderhoud actief.Dit omdat het onderhoud van een tuin minstens zo belangrijk is als de aanleg.Op de lange termijn zelfs belangrijker. Echter werken wij met een vrij klein team medewerkers.En ons hart ligt bij de aanleg van tuinen. Onze voorkeur gaat hier dan ook naar uit.Waarom?: uitdaging, een product leveren, interactie met de klant, samenwerking enz. Door middel van vakbladen, tuinbeurzen, contact met collega’s en onze eigen visie blijven we op de hoogte van de nieuwste trends in de tuin. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar wij kunnen u wel adviseren over wat praktisch is en wat mooi bij elkaar past.

Thematuinen

Iedereen heeft wel een bepaalde voorkeur. Qua uitstraling, materialen, planten, voor zijn of haar tuin.Echter zijn er ook mensen die helemaal verliefd zijn op één bepaald soort tuin.Dit wordt dan vaak een thematuin genoemd.U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een Japanse tuin met veel hoogteverschillen en bijzondere materialen. Een watertuin met niveauverschillen en overlopen.Een Engelse cottagetuin met veel bloemen en wilde soorte of een natuurlijke tuin die prachtig inzijn omgeving past. Ook voor dit soort tuinen kunt u uiteraard bij ons terecht.

Tuinrenovatie

Een tuin compleet nieuw aan laten leggen is een kostbare onderneming.In sommige gevallen kan één of meerdere aanpassingen ook een uitkomst zijn. Een tuin is iets persoonlijks. Je richt je tuin naar je eigen smaak in en creëert daardoor ook persoonlijke stukken.Toch gebeurt het vaak dat er delen van de tuin voor verbetering vatbaar zijn.Dit valt dan onder tuinrenovatie. Door samen met u te denken over een geschikte oplossing, die past in het beeld van uw tuin kan de tuin een nieuwe uitstraling krijgen.

 

Hierbij kunt u denken aan:
  • terrasvergroting of vernieuwing
  • vernieuwing of aanpassing van beplanting
  • toevoeging van een nieuw element in de tuin bijv. pergola, vijver, zithoek
  • herstelwerkzaamheden aan oude elementen in de tuin